18 juni 2024

Sharona Cadeau Blog

Sharona's Beste Cadeau Tips!

Is Oté sensation de juiste lenzenvloeistof voor jou?

 Wanneer je lenzen draagt, heb je een hoop keuzes die je moet maken en een hoop dingen waar je aan moet denken. Ten eerste is het belangrijk dat je je lenzen altijd goed onderhoud en schoonmaakt. Dit klinkt natuurlijk erg logisch, niemand wil immers viezigheid in zijn of haar oog. In werkelijkheid is het nog best even uitzoeken en proberen welke manier van schoonmaken het beste werkt voor de lenzen die jij draagt. Je hebt veel verschillende soorten lenzen. Zo heb je daglenzen, nachtlenzen, zachte lenzen of harde lenzen. Bij het kiezen van de juiste lenzenvloeistof zijn en een paar factoren waar je rekening mee moet houden. Voor veel mensen is de Oté sensation een fijne lenzenvloeistof, maar is de Oté sensation ook de juiste lenzenvloeistof voor jou? In dit artikel kun je lezen met welke factoren je rekening moet houden bij het kiezen voor de juiste lenzenvloeistof en of Oté sensation voor jou een goede keuze is.

Het soort lenzen

Ten eerste is het belangrijk om na te gaan of je zachte of harde lenzen in hebt. In de praktijk zijn zachte lenzen een stuk soepeler dan harde lenzen. Dit betekent in theorie natuurlijk dat de verschillende lenzen van een verschillende samenstelling van materialen zijn gemaakt. En zachte lens bestaat voor een groot deel uit water. Hierdoor is de lens erg absorberend en neemt het de bewaarvloeistof snel op. Harde lenzen zijn daarentegen totaal niet absorberend, omdat ze gemaakt zijn van een hoog zuurstofdoorlatende kunststof. Door deze verschillende eigenschappen, heb je dus ook een andere lenzenvloeistof nodig. Het is niet mogelijk om voor deze verschillende soorten lenzen dezelfde vloeistof te gebruiken.

Synergie

Je wilt bij het kiezen voor een bepaalde lenzenvloeistof ervoor zorgen dat deze complementeert aan de lens die je draagt. Je kunt dit vergelijken met andere verzorgingsproducten. Een shampoo en een conditioner van hetzelfde merk, werken beter samen dan een shampoo en een conditioner van een ander merk. Dit geldt ook zo voor contactlenzen. Contactlenzen en een lenzenvloeistof van hetzelfde merk complementeren elkaar en zorgen voor het beste resultaat.

Oté sensation

Dan is natuurlijk de vraag of Oté sensation de juiste lenzenvloeistof is voor jou. Ten eerste is Oté sensation een geschikte lenzenvloeistof voor alle zachte lenzen. Het is een alles-in-één lenzenvloeistof. Dit betekent dat je met dezelfde vloeistof je lenzen kunt reinigen, desinfecteren en bewaren. Dit zorgt voor veel mensen voor veel extra gemak. In deze lenzenvloeistof zit het stofje hyaluron. Dit zorgt er ten eerste voor dat eiwitten grondig van het oppervlakte van de lens worden verwijderd. Daarnaast zorgt dit ervoor dat zowel je oog als contactlens minder snel uitdroogt. Dit heeft een positieve invloed op het draagcomfort van de lens. Wanneer je overstapt naar Oté sensation, of een andere lenzenvloeistof die je nog nooit hebt gebruikt, is het aan te raden om na een week de vloeistof te hebben gebruikt je ogen te laten nakijken bij een opticien. Hoewel de Oté sensation erg populair is, werkt niet dezelfde lenzenvloeistof voor iedereen hetzelfde.

Voor meer informatie over de Oté sensation kun je terecht bij Lens2day.nl.